Exerciţii pentru abdomen (partea de jos)

Autor: Ankutza | Exercitii | marți 25 mai 2010 5:19 pm

Întindeţi-vă pe jos şi puneţi mâinile sub fund cu spatele şi talia plate pe podea. Ridicaţi picioarele drept în sus. Împingeţi fundul în sus şi coborâţi-l încet jos.
Ar trebui să simţiţi presiune în partea de jos a abdomenului, mai jos de buric. Încercaţi să faceţi 3 serii cu 20 de repetiţii. Odihniţi-vă 60 de secunde, stând întinse complet, relaxate şi respiraţi adânc. Gândiţi-vă la abdomenul vostru feminin.


Exerciţii pentru abdomen (zona inferioară) – sau cum facem să dispară burtica? Cum spun întotdeauna, mişcarea consolidează corpul, dieta face vizibil efectul exerciţiilor fizice. Imaginaţi-vă că nu mâncaţi toată mâncarea de peste tot, ci o îndesaţi în pielea din jurul stomacului. Acum uitaţi-vă la liniile corpului în oglindă, cât de mare sunteţi în zona stomacului? Nu contează unde vă puneţi mâncarea – sub pielea burţii sau peste – aveţi nevoie de  spaţiu pentru această cantitate de mâncare.

Atunci de ce să nu vă opriţi să puneţi mari cantităţi de mâncare sub piele? E atât de simplu.
Exerciţiile pentru abdomen (partea de jos) sunt pentru a încerca să împărţiţi cele 3 mese zilnice la 5-6 mese mai mici. Puteţi să faceţi aceste exerciţii? Desigur, vă voi spune care sunt cele mai bune exerciţii pentru muşchii inferiori, dar înainte de asta încercaţi să mâncaţi odată la 2-3 ore. Luaţi mici cantităţi de mâncare. Aşa va fi mai uşor de digerat şi atunci mâncarea ocupă loc puţin în stomac.

Dacă mâncaţi cantităţi mai mari de mâncare odată – va fi nevoie de 5-6 ore pentru digestie şi în tot acest timp o să simţiţi stomacul balonat.

Simultan cu schimbarea obiceiurilor nutriţionale trebuie să faceţi aceste exerciţii de abdomen. Muşchii inferiori abdominali sunt responsabili pentru mişcarea corpului legate de ridicarea picioarelor. Foarte cunoscut este exerciţiul în care stai aşezată pe spate şi ridici ambele (sau un picior) picioare spre tavan.

Acest tip de exerciţiu e foarte dificil, de exemplu, când am făcut prima oară (în urmă cu 10 ani) am făcut doar 2 repetări şi m-a durut în zona taliei. Acum pot face 30 de repetări, mă odihnesc şi mai fac 30.

Veţi reuşi să faceţi câte doriţi, cu condiţia să le faceţi zilnic. Sunt câteva trucuri pentru astfel de exerciţii.
Pentru  început, e bine să puneţi mâinile sub fund, dându-vă astfel o mai bună stabilitate şi mâinile vor reduce din dificultate. Veţi simţi o mare tensiune nu doar la abdomen, dar şi în jurul taliei şi la gât. Ziua următoare s-ar putea să simţiţi efectul acestui exerciţiu în părţile corpului menţionate.

Gradual, talia şi gâtul vor deveni mai puternice şi vă puteţi concentra asupra abdomenului. Veţi trece la următorul nivel (după 1 lună). Acum fac acest tip de exerciţiu cu capul ridicat şi cu mâinile la ceafă. Această poziţie e una foarte stabilă, pentru că atunci când îţi ridici capul, talia rămâne la sol.

Aceasta e poziţia perfectă pentru a face exerciţii pentru abdomen (partea inferioară) – cu picioarele ridicate. În această poziţie poţi simţi tensiunea unde trebuie – în zona inferioară a abdomenului. Talia e izolată la sol şi nu are cum să vă doară.

Dacă încercaţi acest exerciţiu pentru prima oară, trebuie să treceţi prin problemele cu zona taliei. Dar nu renunţaţi, e ceva normal, v-am spus că şi eu am trecut prin aşa ceva.

Dacă ridicarea picioarelor  e ceva foarte dificil pentru voi, atunci încercaţi acest exerciţiu de abdomen mai uşor:

Puteţi face acest exerciţiu cu mâinile sub fund sau cu mâinile la ceafă. Încercaţi care e cea mai bună variantă pentru voi. Faceţi în aşa fel încât să simţiţi presiune pe muşchii abdominali şi nu pe zona taliei.

Niciun comentariu »

Niciun comentariu până acum.

Feed RSS pentru acest articol. TrackBack URI

Lasă un comentariu

You must be logged in to post a comment.